Stagebegeleiding


Vanwege de niet-afnemende belangstelling organiseert de NVML wederom cursussen stagebegeleiding voor de laboratoriummedewerkers die in hun werk betrokken zijn (of in de toekomst worden) bij de begeleiding van stagiair(e)s.

Leerdoelen en opzet

Naast het opstellen en beoordelen van een stagewerkplan, leert u tijdens de cursus vaardigheden om een stagiair(e) op een methodische wijze te begeleiden.
U oefent o.a. in het voeren van een evaluatiegesprek, een tussentijds beoordelingsgesprek, een eindbeoordelingsgesprek, het geven van feedback en het leiden van een slecht-nieuws-gesprek. Ook leert u om ‘lastige’ stagiairs te begeleiden. In de cursus wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden die worden ingebracht door cursisten. De cursus heeft een praktisch karakter. U leert niet alleen wat u kunt doen, maar vooral hóe het kunt doen.
Bij de cursus is tevens een terugkomdag inbegrepen. De cursist wordt hierbij in de gelegenheid gesteld om praktijkervaringen en eventuele problemen met de docent te bespreken.

Docent

De cursus wordt gegeven door mw. Marjet Woudenberg of dhr. Guido Kuipéri (trainers en coaches van Bureau Beysterveld).

Locatie

NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht

Data

Cursus A: dinsdag 22, 29 januari en 5 februari, terugkomdag 19 maart 2019.
Cursus B: donderdag 21, 28 maart en 4 april, terugkomdag 16 mei 2019.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Niveau

Post-HBO

Tijd

Per cursusdag: van 10.00 tot 16.30 uur.
Ter voorbereiding van de cursus: ca. 1 uur; tijdens de cursus ca. 3 uur.

UEC

De cursus stagebegeleiding levert u 36 UEC op.

Kosten

Voor NVML-leden € 815,-, voor niet-leden € 895,-.
Hierbij is inbegrepen het cursusmateriaal, koffie/thee en een lunch tijdens de vier cursusdagen. NVML-leden kunnen persoonlijk via de ‘geld-terug-bon’ achteraf een gedeeltelijke teruggave claimen op hun lidmaatschap.

Aanmelding

Met onderstaand formulier, voor cursus A zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De uiterste inschrijfdatum voor cursus B is 12 februari.  Graag op het formulier bij de titel aangeven: A of B (ze zijn identiek)
Na de sluitingsdatum voor aanmelden ontvangt u een bevestiging met nota.
Bij overboeking gaan leden voor op niet-leden, daarna op volgorde van datum van de aanmelding.

U dient in te loggen om dit formulier te gebruiken. Inloggen met e-mail adres en wachtwoord in het gele blokje links bovenaan de pagina.
Heeft u nog geen account? Maak een account aan »