Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Historische commissie zoekt vrijwilliger(s)

De historische commissie van de NVKC is op zoek naar aanvulling vanuit de klinische chemie. Welke analist, die nog kennis heeft van het 'oude vak', heeft hiervoor interesse?

 De Historische Commissie van de NVKC draagt zorg voor het beheer van een collectie historische boeken, documenten en apparatuur van de NVKC. Deze collecties zijn fysiek aanwezig in ‘het Trefpunt voor Medische geschiedenis’ in Urk en deels digitaal op de website van de NVKC.
In het zogenoemde Domus-overleg vindt uitwisseling plaats van informatie met de historische commissies van diverse medische disciplines.

Het delen van kennis omtrent de historische ontwikkeling van het vakgebied klinische chemie gebeurt door publicaties, voordrachten, de inrichting van een digitale bibliotheek op de website van de NVKC en anderszins.

Vacature
Vanwege de nauwe samenwerking van de klinisch chemicus en de medisch analist zoekt de Historische Commissie contact met een (of twee) analist(en) met interesse en kennis van de ontwikkeling van ons vak, die wil meewerken aan de activiteiten van de Historische Commissie. De werkzaamheden bestaan uit schrijven van historische beschouwingen, beheersmatige activiteiten voor de collectie, etc.

De totale benodigde tijd is een handvol dagen per jaar. Kennis van het oude vak strekt tot aanbeveling.

Interesse?
Reageer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 1 september.

15 juli 2019