Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

programma

Het POCT-team van het laboratorium van het Maasziekenhuis Pantein bestaat uit vijf analisten, een applicatiebeheerder, een vakspecialist en een klinisch chemicus. Dagelijks is een van de vijf analisten aanwezig op het lab om alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is hij/zij die dag het aanspreekpunt voor vragen van interne en externe gebruikers van onze POCt meters.
Maar wat zijn dan die voorkomende werkzaamheden?
We hebben de verantwoordelijkheid over verschillende POCt meters, in diverse settings met verschillende gebruikers.
1. Intern op het lab: gekoppelde POCt INR meter en gekoppelde ACI-II glucose meters
2. Op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis: Gekoppelde ACI-II glucose meters
3. In de huisartsenpraktijken: Gekoppelde CRP meters, gekoppelde ACI-II glucose meters, Gekoppelde U1100 urinestrip meters en ongekoppelde Performa glucose meters
4. In de zorgcentra van Pantein: Ongekoppelde Performa glucose meters
Afhankelijk van de setting zijn er diverse werkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn: Scholing van alle gebruikers, zowel theoretisch als praktisch, uitgeven van certificaten, maandelijkse controle van alle meters (zowel de intern als de extern geplaatste) middels controle vloeistoffen op diverse niveaus, controle van de meters op het lab en op de afdelingen met behulp van SKML rondzendmaterialen, validatie van nieuwe meters, oplossen en registreren van storingen, uitvoeren en registreren van onderhoud.
Tijdens mijn presentatie geef ik jullie graag door toelichting op de voorbeelden een kijkje in het leven van een POCT teamlid.

Download PDF