Weblectures

Er worden jaarlijks een aantal weblectures in de e-learning omgeving van de NVML geplaatst. Voor de deelnemers aan de NVML e-learning zijn op dit moment de volgende weblectures beschikbaar (de meeste lezingen duren ca. 30 minuten, Powerpoint presentatie is apart te downloaden):

Managementbeoordeling: hoe houd je het werkbaar?

Deze lezing werd gehouden op het congres Kwaliteit van 24 april 2018. Spreker is ir.J. Kruijsbeek, senior adviseur& trainer, Kerteza. 

Nieuwe aanbevelingen-op weg naar de uitbreiding van de hielprikscreening

De lezing werd gehouden op 28 november 2017 tijdens het congres ‘Focus op Stofwisselingsziekten’. Spreker is dr. P. Schielen, hoofd referentielaboratorium pre- en neonatale screening, centrum Infectieziektenonderzoek, afdeling Diagnostiek en Screening in het RIVM, Bilthoven.

De waarde van feces Calprotectine in de diagnostiek van IBD

Deze lezing werd gehouden tijdens het NVML congres’ Autoimmuniteit’ op 31 oktober 2017. Spreker is dr. E.G. van Lochem, medisch immunoloog in het Rijnstate, Velp.

Rotavirus

Deze lezing werd op 16 mei 2017 gehouden tijdens het Spring Event van de NVML. De spreker is Mw. dr. P.C.J. Bruijning-Verhagen, kinderarts/epidemioloog, UMCU Utrecht.
(Geen Powerpoint presentatie beschikbaar).

‘Clinical chemistry in the heat of the moment’: het infectielab

Deze lezing werd op 16 mei 2017 gehouden tijdens het Spring Event van de NVML. De spreker is dr. H.J. Vermeer, specialist klinische chemie, Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht/Beatrix ziekenhuis Gorinchem.

Transfusie-reactie: is dit een transfusiereactie?

Deze lezing werd op 6 oktober 2016 gehouden tijdens het congres ‘Transfusiegeneeskunde’ van de NVML. De spreker is Mw. Dr. L. van Pampus, internist-hematoloog/ bloedtransfusiespecialist bij het Radboudumc in Nijmegen.

Semen opwerktechnieken en IUI

Deze lezing werd op 29 september 2016 gehouden tijdens het symposium 'Fertiliteit' van de NVML.
De spreker is Mw. Dr. C.M. Boomsma, gynaecoloog, Bravis ziekenhuis, Bergen op Zoom / Roosendaal.

Parasitaire infecties bij immuungecompromitteerde patienten

Deze lezing werd op 31 maart 2016 gehouden tijdens het congres 'Infecties bij immuun-gecompromitteerde patiënten' van de NVML. De spreker is Mw. Drs. T. Kortbeek, arts-microbioloog, RIVM Bilthoven.

Cystic Fibrosis

Deze lezing werd op 31 maart 2016 gehouden tijdens het congres 'Infecties bij immuun-gecompromitteerde patiënten' van de NVML. De spreker is Mw. Dr. R. van Mansveld, AIOS kindergeneeskunde, fellow kinderinfectieziekten/immunologie, Willem-Alexander Kinderziekenhuis, LUMC Leiden.

Pinda én hazelnoot allergisch?

Deze lezing werd op 15 oktober 2015 gehouden tijdens het congres 'Allergie' van de NVML. De spreker is Mw. Dr. Thuy-My Le, dermatoloog, Universitair Medisch Centrum Utrecht.

ISO1589, de medewerkers als sleutel tot succes

Deze lezing werd op 8 oktober 2015 gehouden tijdens de WHAKC Lustrumbijeenkomst van de NVML. De spreker is Mw. S. Ãgoston,manager QA Diagnostiek & Research Sanquin Bloedvoorziening Amsterdam

INeS studie

Deze lezing werd op donderdag 24 september gehouden tijdens het congres 'Fertiliteit' van de NVML. De spreker is Drs. R.I. Tjon-Kon-Fat, arts-onderzoeker fertiliteit, AMC Amsterdam.

Meningitis

Deze lezing werd op donderdag 20 november 2014 gehouden tijdens het congres 'Focus op de hersenen' van de NVML. De spreker is Dr. E.C. van Dongen-Lases, klinisch chemicus AMC Amsterdam.

Infectieziekten op de basisschool

Deze lezing werd op dinsdag 25 maart 2014 gehouden tijdens het congres 'Wie let er op de kleintjes? Infectieziekten bij kinderen' van de NVML. De spreker is Dr. W.L.M. Ruijs, arts LCI bij het RIVM- Centrum Infectieziektenbestrijding.

Otitis Media

Deze lezing werd op dinsdag 25 maart 2014 gehouden tijdens het congres 'Wie let er op de kleintjes? Infectieziekten bij kinderen' van de NVML. De spreker is Dr. K. Stol, kinderarts in op leiding van het Erasmus MC te Rotterdam.

Thyreoglobuline en thyreoglobuline antilichamen

Deze lezing werd op 26 maart 2013 uitgesproken tijdens de vakbeurs 'Techniek & Diagnostiek' van de NVML doordhr. E. Lentjes, klinisch chemicus bij het UMC Utrecht.

Bepaling van anti-nucleaire stoffen (ANA) in de diagnostiek van gegeneraliseerde auto-immuunziekten.

Deze lezing werd op 26 maart 2013 uitgesproken tijdens de vakbeurs 'Techniek & Diagnostiek' van de NVML door Marco Schreurs, medisch immunoloog bij het Erasmus MC te Rotterdam. De lezing duurt circa 40 minuten.

Indicatoren binnen de transfusieketen: doe er je voordeel mee!

Lezing van ca. 30 min. door dhr. J. van der Wijst, hemovigilantie-adviseur van het UMC St Radboud te Nijmegen. De Powerpoint is ook apart te downloaden.
Opname: NVML-congres Kwaliteit in beweging, 8 mei 2012.

Aspergillose

Deze lezing werd op 11 oktober 2012 uitgesproken tijdens een congres van de NVML.
De spreker is dhr. R. Hoek, longarts op de afdeling longtransplantatie en afdeling Cystic Fibrosis en Bronchiëctasiëenbij het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam.