Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Onderstaand zijn de vragen op een rij gezet die wij geregeld ontvangen over de samenwerking NVML-VAP. Mocht uw vraag hier onverhoopt niet mee beantwoord zijn dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1. Waarom gaan de NVML & VAP samen verder?


In het voorjaar van 2018 hebben beiden verenigingen op de ALV ingestemd met een integratietraject waarbij de VAP onderdeel wordt van de NVML. Het doel van het integratietraject van de twee verenigingen is om één overkoepelend orgaan te vormen dat zich inzet voor alle biomedische vakrichtingen en de belangen behartigt van alle leden op zowel beroepsinhoudelijk-, sociaal- als arbeidsrechtelijk gebied. Daarbij zullen de identiteiten van beiden verenigingen behouden blijven.

2. Hoe wordt het integratietraject aangepakt?

Het integratietraject wordt getrokken door een stuurgroep samengesteld om de samenwerking te coördineren. De stuurgroep heeft drie projectleiders aangesteld die themagroepen bestaande uit leden begeleiden bij het maken van keuzes voor de integratie. De themagroepen zullen besluiten nemen over de thema’s; huisvesting, communicatie, juridisch, HR, ICT-techniek, financiën leden en financiën technisch.

schema themagroepen

3. Wanneer is het integratietraject afgerond?


Het integratietraject zal naar verwachting in begin  2020 worden afgerond.


-           Fase 0: Voorbereiding integratie

Verwachte einddatum 12-07-2019

-           Fase 1: Start integratie en ontwikkelen plannen per thema

Verwachte startdatum = 15-07-2019

-           Fase 2: Uitvoeren integratie

Verwachte startdatum = 21-10-2019

-           Fase 3: Werving en selectie nieuw bestuur

Verwachte startdatum = 01-10-2019

-           Fase 4: Afronding integratie en evaluatie

Verwachte startdatum = 06-01-2020

4. Wat gebeurt er met de namen van de verenigingen?


Tijdens het integratietraject zal de VAP in de NVML integreren, vooralsnog zullen beiden logo’s en namen gehanteerd blijven.

5. Wat betekent dit voor mij als lid?


Het integratietraject zorgt ervoor dat u als lid toegang krijgt tot nog meer informatie, de vereniging financieel sterker zal staan dan voorheen en zowel kwantitatief als kwalitatief zal groeien in bijscholing.

6. Wat betekent dit voor mijn lidmaatschapsgeld?


Een themagroep zal zich buigen over de lidmaatschapsgelden en soorten lidmaatschap, op dit moment kunnen wij hier nog geen uitspraak over doen.

7. Moet ik mij opnieuw inschrijven?


Uw lidmaatschap loopt automatisch door tot de einddatum van uw lidmaatschap, over de nieuwe vorm(en) van lidmaatschap en inschrijving is nog niets bekend.