Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Leerdoelen en opzet

De morfologische beoordeling van het bloedbeeld is in het klinisch-chemisch laboratorium een steeds minder groot deel van de dagelijkse routine. Doordat de hemocytometrieapparatuur in toenemende mate geschikt is voor het herkennen van afwijkingen in de meeste dagelijkse monsters, is het aantal manuele difjes in een gemiddeld laboratorium terug te brengen tot enkele tientallen per dag. De microscopische beoordeling wordt vaak gedaan door een klein(er)e groep analisten die ook de beenmergen doen.

Deze nascholing is bedoeld voor analisten die ervaring hebben met de cytomorfologie van beenmergen. Omdat naast de morfologie ook immunofenotypering en moleculaire diagnostiek een steeds belangrijker onderdeel zijn in de beenmergdiagnostiek, zullen deze technieken ook aan de orde komen. In een theoretisch deel worden de basale beginselen uitgelegd. Het accent ligt op de praktische training door het zelf beoordelen van bloed- en beenmergpreparaten met behulp van een digitale microscoop en uw eigen celteller.

Docenten

  • Mw. G. Bikker, Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
  • Dhr. dr.ir. A.A.M. Ermens, Laboratorium specialist klinische chemie & hematologie, Amphia ziekenhuis, Breda

Datum, tijdstip en locatie

De volgende cursusdatum is in overleg. Heeft u interesse? Laat het ons weten!

  • Tijd: 10.00 tot 16.30 uur.
  • Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht

Niveau

Post-hbo

UEC

Voor deze cursus ontvangt u 9 UEC

Kosten

voor leden € 294,-  en voor niet-leden € 382,-
Hierbij is inbegrepen het cursusmateriaal, koffie/thee en lunch.

NVML-leden krijgen na deelname aan een NVML-nascholingsactiviteit automatisch € 30 korting op het lidmaatschap van het daaropvolgende jaar!

Aantal deelnemers

8 deelnemers tot max. 12 deelnemers

Inschrijving

Er worden nog nieuwe data voor 2024 ingepland. Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Data cursus Beenmerg­diagnostiek 2024' en wij sturen u een e-mail zodra de nieuwe data voor 2024 bekend zijn. Dan kunt u zich direct inschrijven.