Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Iedereen die beenmergpreparaten beoordeelt kent het gevoel: Je tuurt eindeloos door je mic, draaiend aan alle mogelijke knoppen van dat prachtinstrument maar een ‘Eureka gevoel’ zit er blijkbaar niet in bij de betreffende patiënt.
In deze cursus willen wij ingaan op hematologische ziektebeelden waarvan de morfologische beoordeling erg moeizaam kan verlopen. Soms door de complexiteit van het morfologische beeld of de ingewikkelde diagnose criteria en soms door de zeldzaamheid van de betreffende aandoening. Aan de hand van een aantal praktijk voorbeelden, waarbij de cursisten zélf aan de bak moeten, worden ziektebeelden zoals atypische CML, MPN/MDS-RS-T, CMML, onbegrepen eosinofilie (waaronder AML met inversie 16) en MPN-ET systematisch beoordeeld en uitgediept. Naast praktische microscopie wordt er uitgebreid stil gestaan bij de rol van andere disciplines in de diagnostiek van de betreffende maligniteiten. Tevens wordt aan de hand van interactieve casusbesprekingen het verdere ziekteverloop en de therapie nader toegelicht.

De cursus is bedoeld voor ervaren analisten.

Docenten

Mw. G. Bikker, Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
Dhr. dr.ir. A.A.M. Ermens, Laboratorium specialist klinische chemie & hematologie, Amphia ziekenhuis, Breda

Datum, tijdstip en locatie

Datum: 9 december 2021
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur.
Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht

NB. Deze cursus kan alleen op de locatie gevolgd worden. Mochten landelijke maatregelen in het kader van de Covid-19-pandemie dit onmogelijk maken, dan wordt deze cursus opgeschort tot een latere datum.

Niveau

Post-hbo

UEC

Voor deze cursus ontvangt u 9 UEC

Kosten

Voor leden € 265,-  en voor niet-leden € 345,-
Hierbij is inbegrepen het cursusmateriaal, koffie/thee en lunch.

NVML-leden krijgen na deelname aan een NVML-nascholingsactiviteit automatisch € 30 korting op het lidmaatschap van het daaropvolgende jaar!

Aantal deelnemers

8 deelnemers

Inschrijving

Is gesloten, de cursus is vol.