Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Commissie pagina

Informatie over alle commissies, werkgroepen en netwerken die bij de NVML actief zijn.

Op deze pagina vindt u informatie over de activiteiten van NVML-vrijwilligersgroepen. Wanneer u interesse heeft voor één of meer van onze commissies, werkgroepen en netwerken dan kunt u contact opnemen met het landelijk bureau.

Commissies

Iedere commissie heeft zijn werkterrein op een bepaald gebied, klik hiervoor door naar de pagina van de betreffende commissie. De vrijwilligers zijn leden, werkzaam als medisch laboratoriummedewerker, die op het gebied van de commissie enige deskundigheid hebben opgedaan.

De NVML-commissies  zijn:

Werkgroepen en netwerken

De werkgroepen bestaan uit hoofdanalisten die leiding geven aan een (deel van) een laboratorium. De netwerken bestaan uit gespecialiseerd analisten. Deze groepen komen één tot tweemaal per jaar een halve of hele dag bijeen om een inhoudelijk programma te volgen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemers zijn (of worden) lid van de NVML en zijn werkzaam in de sector.

De NVML werkgroepen en netwerken zijn:
  • WHAMM         = Werkgroep Hoofdanalisten Medische Microbiologie
  • WHAKC          = Werkgroep Hoofdanalisten Klinische Chemie
  • WHAPA          = Werkgroep Hoofdanalisten Pathologie

  • LFN               = Landelijk FertiliteitsNetwwerk, analisten werkzaam in fertiliteitslaboratoria
  • LKN               = Landelijk KwaliteitsNetwerk, analisten werkzaam als kwaliteitsmedewerker
  • POCT            = Landelijke POCT-netwerk (informatie volgt)

De werkgroep HAMLO (inzameling goede 2e hands labmaterialen voor ontwikkelingslanden) is opgeheven in 2010. Wilt u toch graag uw nog goede labspullen een tweede leven geven, dan kunt u terecht bij de organisatie Medic:  www.medic.nl