Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

De Commissie Sociale Belangen, bestaande uit een team van vrijwilligers uit het biomedisch vakgebied, staat klaar om (bio)medisch laboratorium­medewerkers te voorzien van tips en advies met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. De commissie deelt ervaringen uit de praktijk, geeft tips en advies of verwijst door naar de juiste organisaties voor hulp en ondersteuning.

Samenwerking met de FNV

De NVML heeft een samenwerkingsovereenkomst met de vakbond FNV Zorg & Welzijn. In deze hoedanigheid neemt de NVML deel aan de FNV-brancheadviesraad voor de cao's van de algemene ziekenhuizen en umc's. Daarnaast volgt de NVML andere cao's, zoals die van verpleeg- en verzorgingshuizen (V&V), geestelijke gezondheidszorg (GGZ), en indien nodig, cao's van bedrijven zoals TNO of het RIVM.

Gratis tips en advies

Leden kunnen kosteloos advies vragen over werkgerelateerde problemen, zoals reorganisaties, fusies, inschaling, functiewaardering, werktijden, of werkverhoudingen. Vragen van leden worden behandeld door de medewerker sociale belangen, die de commissieleden om advies vraagt.

Heb je juridische hulp nodig? Of is je vraag complexer? Dan adviseren we om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten en/of lid te worden van een vakbond.

Heb je een vraag voor de Commissie Sociale Belangen? 

Wil je contact op nemen met de Commissie Sociale Belangen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.