Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

De Commissie Sociale Belangen buigt zich over collectieve en individuele arbeidsvoorwaarden van de doelgroep, de (bio)medisch laboratorium­medewerkers. De commissie ondersteunt de bureaumedewerkers met ervaringen uit de praktijk, begeleidt zo nodig leden bij problemen op het werk en onderneemt indien nodig actie.

Collectieve Belangenbehartiging  

De NVML heeft een samenwerkingsovereenkomst met de vakbond FNV Zorg & Welzijn. In die hoedanigheid neemt de NVML deel aan de FNV-brancheadviesraad voor de cao's van de algemene ziekenhuizen en umc's. Daarnaast houdt de NVML een vinger aan de pols bij de andere cao's waar biomedisch laboratorium­medewerkers werkzaam zijn, zoals die van de verpleeg- en verzorgingshuizen (V&V), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en zo nodig de cao van bedrijven als TNO of het RIVM.

Individuele Belangenbehartiging 

Leden kunnen een beroep doen op de NVML als zij op één of andere manier problemen ondervinden op de werkvloer. Dat kan gaan om een reorganisatie, fusie, inschaling, functiewaardering, meer of minder gaan werken maar ook bij problemen met de werkverhoudingen, enzovoorts. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vragen van leden komen binnen via de medewerker sociale belangen; deze vraagt de commissieleden om advies.

De NVML heeft een medewerker in dienst die de opleiding vakbondsconsulent van de FNV heeft gedaan en regelmatig nascholing volgt. De NVML heeft een zodanig netwerk en contacten dat zij op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Met deze kennis in huis kan advies worden gegeven over de meeste vragen en problemen op dit gebied.
Wij helpen je graag hiermee, maar mocht je juridische bijstand nodig hebben dan adviseren we je te verzekeren via een rechtsbijstandsverzekering of vakbond.

Functiewaardering: FWG en Fuwavaz

Deze onderwerpen hebben de speciale aandacht van de commissie, omdat er veel belangen mee gemoeid zijn. De commissie houdt zich er zowel in grote lijn mee bezig (verbetering van functiewaarderings-systemen) als ook met individuele gevallen (screening van functiebeschrijvingen voor leden). 

Neem contact op met de Commissie Sociale Belangen van de NVML

Heb je een vraag of een probleem? Je kunt contact opnemen met de commissie door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.