Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

De NVML organiseert weer diverse interessante congressen en cursussen in 2024. Kijk in onze agenda voor het meest recente overzicht en schrijf je in. 

Congres Preanalyse 25 januari 2024

Donderdag 25 januari 2024 organiseert de NVML het preanalyse congres 'Vernieuwing in de Preanalyse' bij hotel Lumen in Zwolle. Met onder andere een lezing over de psychologie van fouten: hoe kan het dat er in een sterk gestandaardiseerde omgeving toch nog fouten ontstaan? En hoe kunnen we ze voorkomen? Ook Vitestro is aanwezig met een update over de autonome bloedafname. De meest recente studieresultaten en de laatste technische ontwikkelingen worden besproken. Ook kunnen we nu alvast verklappen dat er een speciale actie is voor de preanalysemedewerkers. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

Congres POCT 27 februari 2024

Dinsdag 27 februari organiseren we het congres POCT: Point of Care Innovatie! Met onder andere transport via de medische drone: Gaan we echt  vliegen? En perioperatieve fibrinogeen-meting in de hevig bloedende patiĆ«nt. Regulier stollingsonderzoek duurt in acute fase veel te lang. Daarom focussen ze zich in het St. Antonius Ziekenhuis op de implementatie van een nieuw fibrinogeen POC-device die binnen enkele minuten patiĆ«nten met een tekort aan fibrinogeen kan identificeren. Mis dit congres niet en schrijf je in

Cursus dermatofyten weer terug van weggeweest

Dermatofyten zijn schimmels die voornamelijk oppervlakkige infecties van huid (tinea) en nagels (onychomycose) veroorzaken. Hoe gaat de diagnostiek in zijn werk en hoe kun je dermatofyten classificeren en determineren? Dat en meer leer je bij deze cursus. Deze cursus is speciaal voor de jonge analisten onder ons die net hun eerste stappen zetten op het gebied van dermatofyten. Meld je aan via onze website

Houd onze agenda in de gaten

Houd onze agenda in de gaten, want het hele jaar door worden nieuwe cursussen en congressen toegevoegd. Bekijk regelmatig onze agenda om te zien welke evenementen voor jou interessant zijn!