Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Maak kennis met deze 3 spiksplinternieuwe modules van de NVML: de module 4O-analyse en twee basismodules Bloedtransfusie deel 1 en deel 2. Met bijna 50 e-learningmodules biedt de NVML een compleet aanbod voor alle disciplines binnen de medische laboratoria, op verschillende niveaus.

Basismodules bloedtransfusie deel 1 en deel 2

Duik in de wereld van bloedtransfusie met deze twee uitgebreide E-learningmodules. De eerste module behandelt immunohematologie en gaat dieper in op het AB0- en Rh-bloedgroepsysteem. In het tweede deel leer je over overige bloedgroepen, antistofscreening en eenheden selectie. 

Elk van de modules omvat boeiende leertaken (7-9 in totaal) en wordt afgesloten met een examen. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Beide e-learning modules zijn gemaakt door Peter Ligthart MSc, dr. Anne Cornelissen, dr. Claudia Folman en prof. dr. Masja de Haas.

4O-Analyse

De derde nieuwe module staat in het teken van de 4O-Analyse ofwel de 4O-systematiek. 4O verwijst naar 4 x O en staat voor:

  • Oorzaak
  • Omvang
  • Oplossing
  • Operationaliteit

De aanpak voor de 4O-analyse kan zowel bij corrigerende maatregelen als bij preventieve maatregelen worden toegepast naar aanleiding van afwijkingen uit (interne en externe) audits, klachten, kwaliteitscontroles en acties n.a.v. de directiebeoordeling. Leer bij deze module hoe je de 4O-aanpak toepast bij het structureel en effectief oplossen van afwijkingen. 

Deze module bestaat uit boeiende leertaken (7 in totaal) en biedt concrete voorbeelden om je inzicht te versterken. Na het voltooien van de leertaken volgt het examen. Deze e-learning is gemaakt door Jeanette Oomes, kwaliteitsfunctionaris Labonovum en Nelly IJzerman, vakdeskundige ISO-norm. 

Wacht niet langer en ontdek deze nieuwe e-learning modules vandaag nog!

Bekijk de e-learning pagina op onze website om deze nieuwe modules aan te schaffen. Let op: Bij een staffel heb je automatisch toegang tot deze gloednieuwe modules. Met de aanschaf van een staffel krijgen alle medewerkers van jouw organisatie en/of laboratorium een volledig jaar toegang tot ALLE e-learningmodules van de NVML. Ben je ge├»nteresseerd in een staffel? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'staffel'. 

E-learning doe je met de NVML!