Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

De Nederlandse Vereniging voor bioMedisch Laboratorium­medewerkers (NVML) heeft haar aanbod van e-learningmodules uitgebreid met twee nieuwe modules in de hematologie: 'Basis Morfologie van Witte Bloedcellen' en 'Verdieping Morfologie van Witte Bloedcellen'. Met meer dan 50 e-learningmodules biedt de NVML een compleet e-learning aanbod voor alle disciplines binnen medische laboratoria, geschikt voor verschillende niveaus.

Module: Basis morfologie van witte bloedcellen - een introductie voor beginners

Deze module voor beginners biedt een gedetailleerde kijk op het bloedbeeld, waarbij je leert hoe een microscopische differentiatie ('handdiff') wordt uitgevoerd om de verdeling van de verschillende typen leukocyten te identificeren. Moderne digitale microscopen kunnen tegenwoordig een voorsortering doen, waardoor analisten meer tijd kunnen besteden aan uitdagende preparaten. Deze nieuwe module, ontwikkeld door Bob Smit, bestaat uit 9 leertaken en wordt afgesloten met een examen van 10 vragen. Het minimumniveau is mbo.

Module: Verdieping morfologie van witte bloedcellen - voor gevorderden

Een bloeduitstrijk is vaak de eerste stap in de diagnostische keten, waardoor het belangrijk is om beelden te herkennen die mogelijk aanvullende diagnostiek vereisen. Deze module richt zich op het herkennen van morfologie die past bij reactieve en maligne processen, de bijbehorende laboratoriumwaarden en hoe je deze informatie kunt combineren met laboratoriumuitslagen. Daarnaast worden tijd kritische kenmerken belicht, met aandacht voor twijfelgevallen. De module, ontwikkeld door Bob Smit, bestaat uit 6 leertaken en wordt afgesloten met een examen bestaande uit 10 vragen. Minimum niveau is hbo.

Wacht niet langer en ontdek deze nieuwe e-learning modules vandaag nog!

Je kunt de module aanschaffen voor slechts €35,- via www.nvml.nl. Let op: Deelnemers die al gebruikmaken van een staffel hebben automatisch toegang tot deze modules. Bij aanschaf van een staffel krijg je automatisch toegang tot deze gloednieuwe module, plus een volledig jaar toegang tot ALLE e-learningmodules van de NVML voor alle medewerkers binnen jouw organisatie en/of laboratorium. Als je interesse hebt in een staffel, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'staffel'.