Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Op 17 november deed de NFU een bod voor een nieuwe cao UMC. Dat is volgens de vakbonden en hun leden volstrekt onvoldoende. Alle vakbonden hebben de NFU laten weten dat het niet zinvol is om op basis van het integrale bod verder te onderhandelen. De kloof tussen de werknemers- en werkgeversstandpunten is te groot en op deze manier onoverbrugbaar.

Nieuw voorstel

FNV Zorg & Welzijn heeft samen met andere vakbonden FBZ, CNV en LAD een voorstel gepresenteerd als alternatief op het integrale bod van de werkgevers, de NFU. Uitgangspunt van de vakbonden is te komen tot een evenwichtig onderhandelingsresultaat voor alle umc-werknemers. 

De voorstellen die de werknemersorganisaties gezamenlijk hebben gedaan, gaan over:

  • Inkomen en onregelmatigheidstoeslagen
  • Vergoedingen van reis- en parkeerkosten
  • Generatieregelingen (voor alle generaties)
  • Roosters en diensten en arbeidstijd
  • Goede scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers in opleiding en werknemers die zich bezig houden met wetenschap en onderzoek.

Afspraken voor iedereen

Voor de vakbonden geldt dat er een evenwichtig onderhandelingsresultaat moet komen voor alle umc-werknemers. Het doel is te komen tot afspraken die voor iedereen gelden. De werknemersorganisaties FNV, FBZ, CNV en LAD, gesteund door NU’91, trekken hierbij samen op om gezamenlijk te komen tot een evenwichtig onderhandelingsresultaat voor alle umc-werknemers. Het is de verwachting dat de bonden op 11 januari weer om de tafel gaan met de NFU.

Op de hoogte blijven?

Lees het volledige artikel op de website van de FNV. Of word lid van de FNV en blijf op de hoogte van de onderhandelingen.

Ken je de Commissie Sociale Belangen (CSB) van de NVML al?

De Commissie Sociale Belangen helpt (bio)medisch laboratorium­medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden. De commissie deelt ervaringen uit de praktijk, geeft tips en advies of verwijst door naar de juiste organisaties voor hulp en ondersteuning. Heb je een vraag voor de CSB? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.