Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Op 15 april is het de Dag van de Analist! Waarom is volgens jou de analist onmisbaar? Doe mee aan deze ludieke actie voor de Dag van de Analist en ontvang een leuke gadget. Iedere analist, laboratoriummedewerker of preanalysemedewerker kan meedoen!

Het werk van de analisten, laboratorium­medewerkers en preanalysemedewerkers is (ook) onmisbaar in de zorg. Maar deze beroepsgroep is niet altijd even zichtbaar. Tijd om daar verandering in te brengen op de Dag van de Analist op 15 april. Doe jij mee met deze actie?

Waarom is het vak analist volgens jou onmisbaar?

Waarom is het vak analist volgens jou zo cruciaal, bijzonder of boeiend? Bijvoorbeeld vanwege de innovatieve werkwijze, belang voor diagnostiek of wetenschappelijk onderzoek? Stuur jouw inzending vóór 1 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je postadres. De eerste 30 inzendingen krijgen een leuke gadget. (OP = OP) Bovendien maak je kans op een eervolle vermelding in het vakblad AnalyseVisie van de NVML.

Eeuwige roem

Deel op de Dag van de Analist, 15 april, een foto (van de gadget) op sociale media met de hashtags #dagvandeanalist of #onmisbaar en tag de NVML. Voeg een korte beschrijving toe van jouw inzending (of de reden waarom jij vindt dat de analist onmisbaar is). De NVML zal dit bericht delen op sociale media. Zo zorgen we samen voor meer zichtbaarheid voor (het belang van) analisten.

Over de Dag van de Analist

Op 15 april vieren we de Dag van de Analist! Deze bijzondere dag is bedoeld om meer erkenning te geven aan het belangrijke werk van analisten en laboratorium­medewerkers. Sinds 2019 is deze dag in het leven geroepen door de analistenplatforms van verschillende UMC's. Op deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals lunchwandelingen, labsafari's en traktaties voor analisten bij de koffie. Elk jaar sluiten steeds meer centra zich aan om op deze dag de analisten in het zonnetje te zetten en breidt dit initiatief zich ook uit naar de perifere ziekenhuizen. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle activiteiten

Ook meedoen?

Word je enthousiast van dit initiatief en wil je voor je eigen lab ook iets organiseren voor de Dag van de Analist? Neem dan contact op met de NVML via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kunnen je ondersteunen met ideeën en tips. We plaatsen jullie aciviteit in het overzicht.