Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Cursus Incidentanalyse

Deze cursus wordt georganiseerd voor (hoofd)analisten en kwaliteitsfunctionarissen die werkzaam zijn op een (routine)laboratorium en regelmatig te maken hebben met incidentanalyse of hier meer van af willen weten (duur: 1 dag).

(Bijna) incidenten komen op iedere werkplek voor. Het is belangrijk deze incidenten op een structurele manier te onderzoeken en te analyseren om hiervan te leren. De gevonden risico’s in het proces dienen te worden geborgd en verbeterd. 

Leerdoelen en opzet

Binnen het laboratorium veranderen continue de processen. Dit heeft als resultaat dat er veel mis kan gaan. Door gebruik te maken van incidentanalyse methodieken kunnen binnen deze processen incidenten worden onderzocht en verbeteracties worden opgestart. Tijdens deze cursus wordt enerzijds ingegaan op het ontstaan van incidenten op het laboratorium.

Anderzijds wordt ingegaan op de diverse incidentanalyse methoden o.a. PRISMA, SIRE, TRIPOT, en Bow Tie.  Welke incidentanalyse methodiek dient te worden toegepast en wanneer wordt aan de hand van casussen toegelicht. Aandacht is er ook voor de borging van de actiepunten uit de incidentanalyses. De gebruikte casussen hebben betrekking op de vakgebieden Pathologie, Klinische chemie en Microbiologie. 

Docent

Dhr. Norbert Boeren is al 25 jaar werkzaam binnen het medische laboratorium als analist in diverse functies, zowel binnen de pathologie als de klinische chemie, en houdt zich de laatste jaren intensief bezig met de toepassing van risicoanalyse methoden binnen het terrein van medische laboratoria. Hij is werkzaam als freelance docent in samenwerking met o.a. Kerteza. 

Datum, tijd en locatie

Datum: dinsdag 5 november
Tijd: 9.45 tot 16.30 uur
Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht 

Niveau

Post HBO 

UEC

Voor deze cursus ontvangt u 9 UEC.

Kosten

Voor NVML-leden € 285,- , voor niet-leden € 370,- , koffie/thee/lunch en cursusmap zijn daarbij inbegrepen.
NVML-leden kunnen persoonlijk via de geld-terug-bon achteraf korting op de contributie krijgen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Inschrijving

Met onderstaand formulier, uiterste inschrijfdatum is 7 oktober 2019. Na de sluitingsdatum voor aanmelden ontvangt u een bevestiging met nota.
Bij overboeking gaan leden voor op niet-leden, daarna op volgorde van datum van de aanmelding.

U dient in te loggen om dit formulier te gebruiken. Inloggen met e-mail adres en wachtwoord rechts bovenaan de pagina.
Heeft u nog geen account? Maak een account aan

Inschrijfformulier "Incidentanalyse"

Dinsdag 05 november 2019
€ 285,- (NVML-lid) - € 370,- (niet NVML-lid)