Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

(Bijna) incidenten komen op iedere werkplek voor. Het is belangrijk deze incidenten op een structurele manier te onderzoeken en te analyseren om hiervan te leren. De gevonden risico’s in het proces dienen te worden geborgd en verbeterd. 

Leerdoelen en opzet

Binnen het laboratorium veranderen continue de processen. Dit heeft als resultaat dat er veel mis kan gaan. Door gebruik te maken van incidentanalyse methodieken kunnen binnen deze processen incidenten worden onderzocht en verbeteracties worden opgestart. Tijdens deze cursus wordt enerzijds ingegaan op het ontstaan van incidenten op het laboratorium.

Anderzijds wordt ingegaan op de diverse incidentanalyse methoden o.a. PRISMA, SIRE, TRIPOT, en Bow Tie.  Welke incidentanalyse methodiek dient te worden toegepast en wanneer wordt aan de hand van casussen toegelicht. Aandacht is er ook voor de borging van de actiepunten uit de incidentanalyses. De gebruikte casussen hebben betrekking op de vakgebieden Pathologie, Klinische chemie en Microbiologie. 

Docent

Dhr. Norbert Boeren is al 25 jaar werkzaam binnen het medische laboratorium als analist in diverse functies, zowel binnen de pathologie als de klinische chemie, en houdt zich de laatste jaren intensief bezig met de toepassing van risicoanalyse methoden binnen het terrein van medische laboratoria. Hij is werkzaam als freelance docent in samenwerking met o.a. Kerteza. 

Datum, tijd en locatie

Datum: nog niet bekend
Tijd: 9.45 tot 16.30 uur
Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht 

Niveau

Post HBO 

UEC

Voor deze cursus ontvangt u 9 UEC.

Kosten

Voor NVML-leden € 316,- , voor niet-leden € 410,- , koffie/thee/lunch en cursusmap zijn daarbij inbegrepen.

NVML-leden krijgen na deelname aan een NVML-nascholingsactiviteit automatisch € 30 korting op het lidmaatschap van het daaropvolgende jaar!

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Inschrijving

Houd onze agenda in de gaten voor de meest actuele cursusdata. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Data incidentanalyse 2024' en wij sturen u een bericht zodra de nieuwe cursusdat bekend zijn. Dan kunt u zich direct inschrijven.