Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

De cursus ‘Meewerkend leidinggevende plus’ is de vernieuwde vorm van de cursus ‘Meewerkend leidinggevende’. Om aan de vraag van de cursisten tegemoet te komen is een terugkomochtend toegevoegd. 

Leerdoelen en opzet

In de cursus komen de volgende 3 hoofdonderwerpen aan bod.

1. Aansturen van collega’s.

De ervaring leert dat één van de lastigste aspecten van uw functie is om collega’s aan te spreken op niet functioneel gedrag, of opdrachten te geven. Daar wordt ruim aandacht aan besteedt. Tevens komen gesprekken aan de orde in het kader van ziekteverzuimbegeleiding en functioneringsgesprekken.

2. Afstemmen met uw eigen leidinggevende

Om uw functie goed uit de verf te laten komen is ondersteuning door uw leidinggevende van doorslaggevend belang. Er wordt stil gestaan bij welke ondersteuning u krijgt, welke u wenst en hoe u daarover kunt communiceren met uw leidinggevende.

3. Zelfmanagement

Een knelpunt bij deze functie is vaak het tijdbeheer. Naast alle vragen die op u afkomen, moet u ook nog toekomen aan uw eigen taken zonder structureel over te werken. Er wordt aandacht besteed aan prioriteiten stellen en aan uw eigen belemmerende overtuigingen die maken dat u niet altijd doet wat voor effectief beheer van uw tijd het beste is.

De cursus heeft een praktisch karakter en er wordt gewerkt met praktijkvoorbeelden. Ter voorbereiding op de training wordt u vooraf gevraagd een kleine opdracht te maken, bij voorkeur een voorval uit de dagelijkse praktijk. Om situaties met collega’s en leidinggevende te kunnen oefenen wordt een acteur ingehuurd in het derde dagdeel. Op de terugkomochtend worden uw ervaringen van de in praktijk gebrachte leerpunten besproken

Docent

Drs. Thea Gevers, psycholoog en werkzaam als senior trainer/adviseur/coach, bij 'Hoe? Zo! Communicatietraining' 

Data & locatie

  • Data: donderdag 11 januari, 18 januari en terugkomochtend op 7 maart 2024
  • Tijd: 9.30 - 16.00 uur; terugkomochtend 9.30 - 12.30 uur
  • Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht

Niveau

Hbo

UEC

23 UEC

Kosten

De cursusprijs is €759,- voor NVML-leden en €875,- voor niet NVML-leden. Bij deze cursus ontvang je ook gratis het cursusboek van Thea Gevers. Verder ontvang je de handouts en uiteraard koffie/thee en een heerlijke lunch bij Parkcafé Utrecht. 

Speciale actie voor NVML-leden: Na deelname aan een NVML-nascholingsactiviteit krijg je automatisch €30,- korting op het lidmaatschap van het daaropvolgende jaar!

Aantal deelnemers

Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers.

Inschrijving

De cursus zit vol dus de inschrijving is gesloten. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuwe cursus gepland is? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Cursus Meewerkend Leidinggevende' en we zetten je naam en e-mailadres op de wachtlijst.