Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Leerdoelen en opzet

Deze cursus is zeer de moeite waard voor analisten die zich verder willen ontwikkelen in het sneller en beter beoordelen van diverse bloedziekten. Tijdens de cursus wordt u vertrouwd gemaakt met de praktische diagnostiek van normale, reactieve, benigne en maligne hematologische beelden bij kinderen/neonaten, inclusief kinkhoest, hereditaire hemolytische anemieën en leukemieën.

De nadruk ligt op de morfologie van bloed en beenmerg. Daar waar nodig wordt de rol van immunofenotypering, moleculaire diagnostiek en cytogentica en theoretische en klinische achtergronden van de verschillende hematologische ziektebeelden belicht. Middels een digitale microscoop met beamer kunnen veel voorbeelden besproken en geoefend worden. Uiteraard is er tijd beschikbaar voor discussie, waarbij een optimale interactie tussen cursisten onderling en cursisten en docenten wordt nagestreefd.

Na de cursus bent u beter in staat om gangbare morfologische beelden van bloed en beenmerg van kinderen/neonaten te beoordelen. Ook meer ervaren analisten zullen speciale beelden sneller herkennen.

Docenten

Dr. André B. Mulder, arts klinische chemie, afdeling Laboratoriumgeneeskunde, UMCG, Groningen
Dr. Valérie de Haas, Kinderoncoloog en verantwoordelijk voor hemato-oncologische diagnostiek, Prinses Maxima Centrum

Datum, tijd en locatie

Datum: Dinsdag 12 maart 2024
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: NVML, Wilhelminapark 52 te Utrecht 

Niveau

Post HBO 

UEC

Voor deze cursus ontvangt u 8 UEC.

Kosten

Voor NVML-leden € 249,- , voor niet-leden € 321,- .Bij deze cursusprijs is het cursusmateriaal inbegrepen. Uiteraard krijgt u tijdens cursusdagen een heerlijk kopje koffie of thee en en lunch aangeboden bij Parkcafé Utrecht.

Speciale actie voor NVML-leden: Na deelname aan een NVML-nascholingsactiviteit krijg je automatisch €30,- korting op het lidmaatschap van het daaropvolgende jaar!

Aantal deelnemers

8 tot 14 deelnemers

Inschrijving

Deze cursus is volgeboekt. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuwe cursus wordt gepland? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Morfologie voor kinderen & neonaten' en we sturen je een bericht zodra de nieuwe cursus is ingepland. 

Let op: NVML leden gaan voor! Verzeker jezelf dus van een plekje en word lid