Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Welkom bij de module over analytische kwaliteitsbewaking met behulp van Six Sigma.

Kwaliteitsbewaking is in de laboratoriumdiagnostiek noodzakelijk om tot een betrouwbaar resultaat te komen. Kwaliteitsbewaking is meer dan alleen analytische kwaliteitscontrole. Kwaliteitsbewaking omvat ook de borging van de deskundigheid van medewerkers en keuze en onderhoud van apparatuur. In deze e-learning gaan we in op de analytische kwaliteitscontrole.  

Toepassing van de Six Sigma methodiek leidt tot een meer rationeel onderbouwde analytische kwaliteitsbewaking en een doelmatiger inzet van mensen en middelen. Deze e-learning geeft naast achtergrondinformatie ook een praktische handleiding voor het toepassen van het Six Sigma-concept in de analytische kwaliteitscontrole. 
 
In deze e-learning wordt – na een inleiding over interne kwaliteitscontrole en Six Sigma – een uitwerking gegeven van het theoretisch concept met betrekking tot de toepassing van Six Sigma in de interne kwaliteitsbewaking. De e-learning bevat tot slot een praktische samenvatting met een stappenplan, waarmee Six Sigma op pragmatische wijze in het laboratorium kan worden geïmplementeerd.
 
Na deze e-learning heeft u:
  • Kennis en begrip van Six Sigma concept
  • Kennis van de Leidraad
  • Kennis van de aanbevelingen uit de Leidraad

Over de module

Deze e-learning is gemaakt door N. de Jonge, klinisch chemicus en werkzaam bij Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag. De module bestaat uit 14 leertaken. Na de leertaken volgt een toets. Het examen bestaat uit 10 vragen, bij 9 vragen goed ontvangt u het certificaat voor deze module. Deze module is gerealiseerd in 2021 en zal in 2024 geheel herzien worden.

Ook deze module volgen?

Meld je aan via het onderstaande inschrijfformulier voor toegang tot deze module.

Toegang voor staffelleden

Staffelleden hebben automatisch toegang tot deze module. Bij de aanschaf van een staffel krijgen alle medewerkers van één organisatie en/of laboratorium toegang tot alle e-learningmodules voor één jaar. De kosten voor een staffel zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Kijk hier voor meer informatie over een staffel. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een staffel? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'staffel'.

Maak deze e-learning module

U dient in te loggen om dit formulier te gebruiken. Inloggen met e-mail adres en wachtwoord rechts bovenaan de pagina.
Heeft u nog geen account? Maak een account aan

Inschrijfformulier "_QQ_"E-learning: Six Sigma"_QQ_"


€ 35,- (NVML-lid) - € 35,- (niet NVML-lid)