Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Welkom bij de module 4O-Analyse ofwel 4O-systematiek. 4O verwijst naar 4 x O en staat voor:

  • Oorzaak
  • Omvang
  • Oplossing 
  • Operationaliteit

De aanpak voor de 4O-analyse kan zowel bij corrigerende maatregelen als bij preventieve maatregelen worden toegepast naar aanleiding van afwijkingen uit (interne en externe) audits, klachten, kwaliteitscontroles en acties n.a.v. de directiebeoordeling.

Het doel van deze module is dat u leert hoe de 4 x O-aanpak wordt toegepast. Deze systematiek helpt bij het structureel en effectief oplossen van afwijkingen.

Over de module

Deze e-learning is gemaakt door Jeanette Oomes, kwaliteitsfunctionaris Labonovum en Nelly IJzerman, vakdeskundige ISO-norm. De module bestaat uit 7 leertaken en 4 voorbeelden. Na de leertaken volgt een toets. Het examen bestaat uit 10 vragen, bij 9 vragen goed ontvangt u het certificaat voor deze module. Deze module is gerealiseerd in 2023 en zal volledig worden herzien in 2026.

Ook deze module volgen?

Meld je aan via het onderstaande inschrijfformulier voor toegang tot deze module.

Toegang voor staffelleden

Staffelleden hebben automatisch toegang tot deze module. Bij de aanschaf van een staffel krijgen alle medewerkers van één organisatie en/of laboratorium toegang tot alle e-learningmodules voor één jaar. De kosten voor een staffel zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Kijk hier voor meer informatie over een staffel. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een staffel? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'staffel'.

Maak deze e-learning module

U dient in te loggen om dit formulier te gebruiken. Inloggen met e-mail adres en wachtwoord rechts bovenaan de pagina.
Heeft u nog geen account? Maak een account aan

Inschrijfformulier "_QQ_"E-learning: 4-O systematiek"_QQ_"


€ 35,- (NVML-lid) - € 35,- (niet NVML-lid)