Icon calendar arrow-circle-rightatcheckchevron-double-leftchevron-double-rightchevron-leftchevron-rightcloseiconlocklogo-analysesearchunlockuser

Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers

Klik hier om de navigatie te verbergen

Dit jaar gaat dr. Cas Weykamp met pensioen. Bij kwaliteitsfunctionarissen is Cas vooral bekend als de coördinator van rondzendingen van de SKML. Nationaal en internationaal is hij bekend van zijn activiteiten op het gebied van de standaardisatie van HbA1c.

Ter gelegenheid van zijn pensionering wordt op 28 september een symposium georganiseerd. Het centrale thema van het symposium is het concept van de metrologische traceerbaarheidscyclus: voor een analist is er een referentiemethode, zijn er commuteerbare calibratoren en rondzendmonsters, is er een rondzendprogramma en worden resultaten van rondzendprogramma’s van veel landen geaggregeerd om overzicht te krijgen van de performance van de routinemethoden. Methoden die slecht presteren worden geprikkeld om te verbeteren en of dat lukt blijkt in volgende rondzendingen.

28 September; 12:00 – 18:00 Afscheidssymposium Cas Weykamp “The global Creation and Monitoring of the Traceability of Test Results in the Medical Laboratory”. Hybride organisatie waar deelnemers kunnen kiezen voor life deelname (met ruime gelegenheid om elkaar en vertegenwoordigers van de industrie eindelijk weer face to face te ontmoeten) of voor on-line deelname. Sprekers zijn Prof. Greg Miller (US),Prof. Garry John (UK), Prof. Christa Cobbaert, Prof. Marc Thelen, Dr. Cas Weykamp en Dr. Eline van der Hagen.

De link naar meer informatie + inschrijving